PROGRAM LEDEN 2024

Ahoj lvíčata.

zdravím vás po svátcích v Novém roce.  Letos bychom měli zase trošku rozšířit naši smečku, protože potřebujeme více kamarádů na hry a výlety. Zvlášrtě doufám, že se nám podaří rozšířit o mladé lví vůdce, aby nás měl kdo chránit.

Taky potřebujeme nějaké vůdce někoho,. kdo nás naučí hrát a zpívat. Jednoho takového už máme, jde o to,  kdo se bude učit hrát a zpívat s ním. Nic to nestojí, jen trochu času každou druhou sobotu dopoledne, chuť a dobrou vůli. Můžu slíbit, že píle kterou tomu věnujeme, se nám brzy bohatě vyplatí. Podobná příležitost se hledá těžko, doporučuji využít.

V letošním roce budeme už zase všichni o rok starší a budeme umět číst a psát. Je naděje, že se to projeví v naší kronice a příspěvcích , které se o nás objeví na webu. Ten ještě není takový, jak si ho ideálně představujeme, ale to se taky určitě podaří.

Když budeme mít trochu štěstí,  možná letos získáme i vlastní táborovou základnu v přírodě a vlasní letní tábor.  Začíná vždy první srnovou neděli a letos už bude trvat 14 dní. Do té doby bychom už měli vědět , co od sebe můžeme vzájemně čekat.

Všichni bychom měli umět jezdít na kole a  měli bychom vědět, kde takové technicky bezpečné kolo sehnat, koupit, nebo alespoň půjčit. Všichni bychom měli umět plavat, nebo se alespoň chvíli udržet nad vosní hladinou a splývat.  Všichni už bychom měli vědět, že mladší a slabší mají přednost,  že si navzájem nezávidíme,  to že se vzájemně pomáháme už by mělo být samozřejmost.

Poznáme pár nových přátel z jiných oddílů, naučíme se pár nových her, dozvíme se něco o přírodě, o městě,  o dopravě,. poznáme co vlastně  už umíme my sami a jak z toho všeho mít radost . Někdo se možná naučí hrát na kdytaru, někdo kreslit či háčkovat, někdo třeba šachy, někdo uzlovat, šifrovat, někdo se vyzná v rozstlináh či kamenech, některým se možná podaří získat i oddílový šátek. Všichni se naučíme chovat na silnici, u ohně či jinak nebezpečném prostředí. Jste moc šikovní, tak uvidíme.

A to je na jeden rok práce  až … až.

K tomu nám všem přeji hodně, hodně zdraví a úspěchů.

 

LEDEN

4.        schůzka klubovna   Dokončování rozdělané práce,  co je na      nástěnce a kdo o ní pečuje,Zápočťák, co už mám a co mi ještě chybí.

 11.     schůzka kluziště (asi  Modřany – upřesním předem )

 13.     koupaliště Barrandov (upřesním předem)

 18.     schůzka klubovna -  dlouhodobka, hry a soutěž (jak vypadá batoh, svačina a pití,   uzlovačka, nůž, KPZ,  ešus, zápisník a průkazka), oddílový kroj.

 25.     schůzka klubovna -  naše zimní příroda, co o ní víme a co ne,  jak se obléknout  a co do batůžku. Vědomostní soutěž (co si vezmu na výpravu)

 27.    výprava  Okolí Prahy , mapa a buzola

Předpoklad na únor  - divadlo, dlouhodobka, ruční práce, památky Prahy . jednodenní výlety , případně zapojení do pragramů ČTU nebo náhrada vypadlých akci.

Hra na kytaru – je pro děti zdarma, bude se konat každou druhou sobotu dopoledne v klubovně, kytary máme (ovšem velké). Máme vysoce kavalifikvané instruktory a začít můžeme ihned.

Kama

Comments are closed.